sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Haravointia

Aamulla ei vielä aurinko paistanut, mutta siitä huolimatta päätin viimein tarttua haravaan. Pikkuisen hankalaksi tuo kävi, kun apulaisellani oli eri käsitys siitä, miten työ tehdään. 



Mutta loppujen lopuksi saatiin kuitenkin hommat tehtyä ja apulainen oli ihan uupunut. Niin taisin olla kyllä itsekin. Saa nähdä, mitä selkä sanoo huomenna, ei ole nimittäin helppoa haravoida ja samalla roikottaa 7 kilon painoa haravan päässä...
Mukavaa sunnuntaita!

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Ikkunalaudat notkuvat

Ikkunalaudat alkavat olla aikas täynnä. Itäneinä ovat Samettikukat, tomaatit, chilit, paprikat, asterit ja lisäksi pistokkaita pelargoneista.
Samettikukat laitoin tavallista aikaisemmin multaan, koska ajattelin saada ne kukkaan jo ylioppilasjuhliin, saa  nähdä onnistunko. Tänään ne koulin omiin ruukkuihinsa.
Vähäisestä valosta johtuen, ovat samettikukat aika honkkeleita.
 Tomaatin taimet ovat terhakoita viinirypälelaatikoissa. Nekin pääsivät tänään omiin ruukkuihinsa.
Chokolate Cherryt

 Paprikat ovat jo kovassa kasvussa.
Paprika Sweet Chokolate
 Pelargonien pistokkaat ovat lähteneet hyvään kasvuun. Kaikkia vanhoja en raaskinut leikata ollenkaan, vaikka ovatkin sitten melkoisia honkkeloita kesällä. Jokin niissäkin on aika puhuttelevaa.
Sitruunan tuoksuinen Pelargoni.
 Eilen oli aivan mieletön ilma. Tänään aurinkoa ei ole näkynyt, ainakaan vielä, mutta toiveissa elän.
Nyt alkoikin telkusta ihanainen puutarhaohjelma. Kuolaten katselen englantilaisia maalaispuutarhoja...
Mukavaa sunnuntaita!

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Arvottu!

Olin taas hitaanlainen ja sain vasta nyt suoritettua arvonnan vaikka se päättyikin jo sunnuntaina.
Arvontaan ei ollut hirmuista tunkua, vain 14 arpaa tarvitsi kirjoittaa, mutta kun väki vähenee, pidot paranee, vai miten sitä sanotaan.
Ja sitten päristeltiin rumpuja-----da-daa ---voittaja on SEIJASTIINA! Onnea! Sinulle lähtee mittava siemenpuketti, kun laitat osoitteesi minulle mustankissantytar@luukku.com osoitteeseen.

Koska siementarjontaa riittää, arvoin sitten vielä toisenkin palkinnon, johon siis myös tulee jotakin siemeniä.
Toinen arpa nousi ja siinä luki MOLLEY! Onnea sinullekin! Laitahan sinäkin osoitettasi tulemaan, niin pääset kylvöpuuhiin.

Kiitos teille kaikille osallistujille. Nyt ei näytä kauhean keväiseltä, mutta kyllä se sieltä tulee ja kasvit kasvavat jo ikkunalla ihan kivasti ja vielä ehtii laittaa lisääkin kasvun ihmeitä kasvamaan!

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Lunta lentää valkoinen on maa...



Niin se sitten tuli valkea maa. Ja lisää on tullut koko päivän. Alla olevassa kuvassa näkyy hyvin aidan päällä, kuinka paljon lunta on jo tullut. Toisaalta mittari näyttää 4 astetta lämmintä, joten voi olla, ettei tämä ole kovin pitkäaikaista. Lumen tulo sen kun innostuu ja nyt pyryttää ihan sivuttain ja taivaan täydeltä.

 Niin ne muuttuvat maisemat. Toisaalta, jos ilma on kylmenemässä, on hyväkin, että lumi tulee kasvien suojaksi.
Tänään vaihtelin loput kukkamullat ja koulinut paprikat. Yllätyksekseni 18.1 kylvämäni chilitkin itivät, olin jo ihan luopunut toivosta. Saa nähdä ehtiikö niistä mitään tulla...

Mukavaa lauantaita ja vielä ehtii mukaan arvontaan!

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Mikä harppaus!

Alla oleva kuva on otettu viime vuonna 10 kuvaa kesään-haasteen yhteydessä helmikuun 21. päivä.

 Tässä alla oleva kuva taas on otettu kuukautta myöhemmin, eli 22.3.2013...ja
Tämä alimmainen on otettu eilen iltapäivällä eli 8.3.2014! Voi olla eroa näkymällä kuin yöllä ja päivällä! 
Uskomaton tämä talvi, jos ovat olleet kolme edellistäkin omalla tavallaan. Pessimisti ei pety ja pahoin pelkään, että joku takatalvi meitä vielä odottaa. Toivon todella, että olen väärässä, sillä luonto on selvästi jo herrännyt ja mitä tapahtuu, jos tulee kovat pakkaset, muttei lunta? Huonosti käy mustikoiden ja pihan kasvienkin, vaikka kuinka yrittäisi niitä suojata. Ovat jo alkuun päässeet.

Toivomme kuitenkin voivamme nauttia täysin siemauksin tästä kauniista, lämpimästä keväästä ja odotamme pitkää ja lämmintä kesää!
Tätä näkyä odotellessa, hauskaa sunnuntaita ja muistakaa osallistua arvontaan edellisessä postauksessa!

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

ARVONTA!

Koska kylvökausi on nyt kuumimmillaan, ajattelin, että voisin jakaa näitä siemeniä vähän teille muillekin. Ja sitäpaitsi Mirrinminttua ja kissanhäntiä-blogi täytti kaksi vuotta 15.2.14 ja ohitin sen täysin.
Ainakin allaolevista kasveista löytyy siemeniä, mutta jotain muutakin lähtee voittajan mukaan.
Arvonta aika alkaa nyt 2.3 ja päättyy kahden viikon päästä 16.3. Kaikki saavat tässä arvonnassa yhden arvan, toivotaan, että osallistujia löytyy.
Jos sinulla ei ole omaa pihaa, ei hätää, näitä kaikkia voi kasvattaa myös ruukuissa parvekkeella.
Onnea arvontaan!








lauantai 1. maaliskuuta 2014

Oksia maljakkoon


Nämä kuvat ovat viime keväältä, mutta oksani ovat vielä vain oksia, joten näitä kuvia on kivempi katsella...

Oksia on hyödetty jo aikojen alusta, alla olevan jutun löysin kotiliedestä vuodelta 1943. En vaan sitten millään saanut kuvaa oikein päin. Mutta siitä pystyy lukemaan kyllä tekstin, jos napautatte kuvaa ja saatte kuvan ympäri.


Kohta lähdetään ulkosaunaan nauttimaan kevään ensimmäisestä päivästä,
mukavaa lauantaita!